Om mig

Velkommen...


Jeg har arbejdet som skuespiller på flere af landets teatre, bl.a. Vendsyssel Teater, det gamle hæderkronede Jomfru Ane, Randers Egnsteater, Teatret Masken, TeatrerGrad, Holbæk Teater, Linfjordsteatret og Folketeatret - sidstnævnte har jeg også turneret landet tyndt med i forestillingen "Skaf mig en tenor".


Jeg har klimpret på klaver som pianist og vokalarrangør i adskillige cabareter og komponeret en musical, Dracula - en musical med overbid, og forfattet tekster til revyer og cabareter.


Jeg har lavet voice-overs, radio reklamespots og haft den store ære af at lægge stemme til adskillige monstre i den danske version af Disney/Pixars tegnefilm "Monsters University", der nu er udgivet på DVD og Blu Ray.


Jeg har også oversat teaterstykker, tegnefilm og live-action TV-serier.


Jeg har vundet DM i Revy i 2010 med nummeret Carmen med K, som jeg selv har skrevet. Nummeret vandt de to mest prestigefyldte titler: “Årets revynummer” og “Publikums favorit”.


En af mine største personlige triumfer er og bliver "SOUVENIR – en fantasi over Florence Foster Jenkins’ liv", som fik Danmarkspremiere på Vendsyssel Teater d. 3. September 2009. Jeg fandt stykket,  oversatte det og designede kostumerne. "Souvenir" blev en succes hos publikum, såvel som anmeldere - bl.a. 6 stjerner i Jyllandsposten,  og i efteråret 2010 var "SOUVENIR" på danmarksturne, og det var i den forbindelse, at mit arbejde for første gang kunne ses på Gamle Scene på Det Kongelige Teater.

Jeg har designet kostumer til "Souvenir", "Ulysses von Ithacia" og "Marathondansen", "Barbara", "My Fair Lady", "Kiss Me, Kate", "De tre Musketerer" og "Charley’s Tante".


Jeg har tegnet plakater til børneforestillinger og har tegnet forsiden til "Blindes Jul" seks gange. Jeg har haft freelanceillustrations opgaver for bl.a. Dafolo Marketing og Banana Media Event - sidstævnte i forbindelse med filmatiseringen af H.C. Andersens eventyr, som nu er udgivet internationalt på DVD fra selskabet Scanbox.


Jeg  har for nyligt instrueret og designet for første gang - en af mine yndlingsmusicals tilmed - The Sound of Music - og det var en kæmpe udfordring, men i sidste ende en kæmpe tilfredsstillelse (og ditto succes).  Ligeledes tager jeg den tredobbelte udfordring op igen i sommeren 2018, hvor jeg instruerer og designer scene og kostumer til Lionel Barts "Oliver!"


Jeg vil gerne udgive en bog om den verdensberømte australske koloratursopran Dame Joan Sutherland. Bogen skal tage udgangspunkt i en påklædningsdukke, jeg tegnede af den legendariske operasanger. Dame Joan fik et eksemplar og var meget begejstret for påklædnings-dukken, og det var hendes specifikke ønske, at den kunne gøres “officiel”.


Jeg har allerede skrevet ALT for meget om mig selv. Så værs'go'... gå på opdagelse i mit underlige, forunderlige og vidunderlige univers. Håber du får en god oplevelse, for det er trods alt det, jeg prøver at give dig i mit daglige arbejde.


De bedste hilsner,

Copyright @ Robin Haslund Buch